image of tools

Τι πρέπει να έχουμε υπόψιν μας όταν Μαστορεύουμε

Για εμάς τους Ερασιτέχνες όταν μαστορεύουμε, κάθε εργασία είναι μια νέα πρόκληση.

Δυναμισμός, πείσμα, αγωνία, πανικός, χαρά, εφευρετικότητα – όλα αυτά τα συναισθήματα, όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά, μπροστά από μια ανάγκη επισκευής ή μια νέα κατασκευή.

Ρωτάμε, ψάχνουμε, διαβάζουμε αλλά πάλι καταλήγουμε ακόμη πιο μπερδεμένοι στο ότι δεν ξέρουμε από που να αρχίσουμε να μαστορεύουμε.

Γι’ αυτό και εμείς προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε τι μπορεί να μας βοηθήσει για ένα όσο δυνατόν πιο επιτυχημένο αποτέλεσμα από τα δικά μας Μαστορέματα.

Μερικές Αρχές για να έχουμε υπόψιν μας όταν μαστορεύουμε:

  1. Ας είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς με τον εαυτό μας ώστε να μην υπερβάλλουμε με τις δυνατότητές μας όταν μαστορεύουμε.
  2. Πάνω από όλα η ασφάλειά μας. Πρέπει πριν ξεκινήσουμε να έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στο χώρο που δουλεύουμε και να έχουμε ντυθεί ανάλογα.
  3. Επενδύουμε μόνο στα εργαλεία που αντέχει ο προϋπολογισμός μας να αγοράσουμε ή να ενοικιάσουμε. Συμβαίνει κάποιες φορές μια απλή εργασία να απαιτεί πολλαπλάσιο σε αξία εξοπλισμό, οπότε και καλό είναι να την αφήνουμε για τον επαγγελματία Μάστορα.
  4. Γνωρίζουμε τα όριά μας και σταματάμε όταν νιώθουμε πως δεν τα καταφέρνουμε, έχοντας στο μυαλό μας πως τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν όταν κουραζόμαστε.
  5. Μετράμε δυο φορές, κόβουμε μια! Αυτό είναι μια βασική αρχή για την εξοικονόμηση υλικών και την αποφυγή λαθών για όλους τους Μάστορες, Ερασιτέχνες & Επαγγελματίες.
  6. Η μισή δουλειά είναι η προετοιμασία! Συχνά συμβαίνει να λείπει ένα μικρό εργαλείο και έτσι να μην ολοκληρώνετε η εργασία μας. Άρα η σχολαστική προετοιμασία έχει μεγάλη σημασία.
  7. Είναι ανθρώπινο να ζητήσουμε βοήθεια ή να μην τα καταφέρνουμε παρόλη τη φιλότιμη προσπάθειά μας καθώς αν μπορούσαμε να τα φτιάξουμε όλα θα ήμασταν και εμείς επαγγελματίες Μάστορες.
  8. Τελειώνουμε ότι αρχίσαμε! Όσο είναι δυνατόν, καλό είναι να έχουμε υπολογίσει τα χρονικά μας πλαίσια ώστε να μην αφήνουμε ημιτελής μια εργασία μας, καθώς δεν είμαστε ποτέ σίγουροι πότε τελικά θα καταφέρουμε να καταπιαστούμε πάλι με αυτή.

Συμπεραίνουμε πως στα Μαστορέματα δε χωράνε αυθορμητισμοί και στερεότυπα, αφού είναι κυρίως μια νοητική εργασία και μετά πρακτική.

Η υπερπληροφόρηση δεν είναι λύση, αλλά ούτε τα περιττά έξοδα σε εργαλεία διασφαλίζουν το αποτέλεσμα.

Η λογική και η μεθοδικότητα θα πρέπει να είναι οι μόνοι μας σύμβουλοι.

Related Articles

image of a product

Διαλέγοντας Χρώματα

Μια διακόσμηση που βασίζεται στην ύπαρξη πολλών χρωμάτων και υλικών στον ίδιο χώρο σίγουρα ξεφεύγει απ’ τα καθιερωμένα, προτείνοντας συνθέσεις ευχάριστες στο μάτι, και χώρους απόλυτα λειτουργικούς. Το βλέμμα του επισκέπτη μ’ αυτό τον τρόπο έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει, αντί να «παγιδεύεται» σε εικόνες τετριμμένες και κουραστικές. Η σωστή αξιοποίηση κάποιων έντονων χρωματικών αντιθέσεων […]
Read more
image of blog

Νέα Προϊόντα

Αφίξεις νέων προϊόντων: Little Greene Όλα τα τεχνικά προϊόντα Durostick για το σπίτι, την οικοδομή, τεχνικά έργα, ακόμη και το σκάφος. Αφυγραντήρες Einhell Αντιμουχλικά Bagno Sagno, Sista, Henkel Βερνίκια και λάκες νερού τελευταίας τεχνολογίας Vernilac και Milesi.
Read more
image of a bathroom

Διακόσμηση Μπάνιου με Ανάλαφρα Χρώματα Τοίχων!

Φροντίστε το μπάνιο σας και ντύστε το στα παστέλ. Άλλωστε είναι το σημείο εκκίνησης της ημέρας, οπότε αρχίστε με καλή διάθεση! Γκρι και ροζ είναι μια ασυναγώνιστη επιλογή κομψότητας και στυλ. Όταν συνδυαστεί με ένα γρανιτένιο νιπτήρα απογειώνεται! Στις παραπάνω φωτογραφίες απεικονίζονται οι αποχρώσεις: 23YY 86/081, 67RR 66/044 και 50RR 32/029. Τα χρώματα των σαπουνιών στη παραπάνω φωτογραφία […]
Read more

Αφήστε μια απάντηση

sel card.

Shopping Cart Items

Empty cart

No products in the cart.

Return to Shop
elGreek
Μετάβαση στο περιεχόμενο